Blanchet din carne de gaina cu garnitura de pilaf
PrinteazaBlanchet din carne de gaina cu garnitura de pilaf
- 1,200 kg carne de găină
- 150 g zarzavat de supă
- 2 cepe
- 200 g unt sau ulei
- 4 linguri de făină
- puţină zeamă de lămaie
- sare
- 2 gălbenuşuri
- 250 g orez
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat întreg, 1 ceapă tăiată în două şi cu sare.
Pe parcurs se spumează şi cînd carnea este fiartă se scoate şi zema se strecoară. Separat se căleşte făina, foarte puţin în unt se stinge cu jumătatea de zeamă strecurată, se fierbe, apoi se amestecă cu gălbenuşurile şi cu puiţnă zeamă de lămîie.
In acest sos se pun bucăţile de carne şi se mai fierbe circa 10 minute. Separat se serveşte cu pilaf simplu, făcut din 250 g orez, 40 g unt, ceapă şi supă.
Pofta buna!