Blanchet din carne de miel
PrinteazaBlanchet din carne de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, galbenusuri, sare, piper, zeama de lamaie, orez, unt.
- 1,5 kg carne de miel
- 120 ml ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 150 g făină
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- 250 g orez
- 50 g unt
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, apoi puneţi-o cu apă şi sare la fiert. După ce luaţi spuma, adăugaţi zarzavaturile şi ceapa tocate. Continuaţi fierberea la foc domol.
Separat, căliţi puţin făina, stingeţi cu supa de la carne şi fierbeţi. Combinaţi gălbenuşurile cu zeama de lămâie, puneţi carnea şi mai lăsaţi să fiarbă pe foc mic 10-15 minute.
Serviţi preparatul cu pilaf simplu pregătit din orez, unt, 1/2 de ceapă călită şi supă.
Pofta buna!