Blanchet de vita
PrinteazaBlanchet de vită din: carne de vita, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, faina, ou, sare, piper, lamaie, orez, unt.
- 800 g carne de vită
- 120 ml ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 150 g făină
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- 250 g orez
- 50 g unt
Mod de lucru:
Tăiaţi carnea în bucăţi şi fierbeţi-o cu apă şi sare. Apoi puneţi zarzavaturile şi ceapa tăiate în bucăţi mari.
Separat, căliţi puţină făină, stingeţi cu supa de la carne şi continuaţi fierberea la foc domol.
Combinaţi apoi gălbenuşurile cu zeama de lămâie, puneţi carnea şi mai lăsaţi să fiarbă încă 10 minute. Din orez, unt, supă şi ceapă, pregătiţi pilaful.
Aduceţi preparatul la masă cu pilaf.
Pofta buna!