Blanchetă de porc cu vinete coapte
PrinteazaBlanchetă de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi, boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel verde.
- 700 g carne de porc
- 4 vinete lungi si subtiri
- 4 cepe potrivite
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita cu boia dulce
- 1 lingurita cu piper negru macinat
- 1 lingurita cu unt
- 100 ml smantana de gatit
- 1 lingura cu faina
- 25 g parmezan
- sare
- ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Taie carnea în bucăţi, iar ceapa toac-o mai mare. Pune-le împreună la călit în ulei încins cu usturoiul zdrobit.
Când carnea şi-a schimbat culoarea, adaugă piperul, boiaua şi o ceaşcă de apă călduţă. Topeşte untul într-o crăticioară şi adaugă făina.
Lasă un pic, toarnă smântână şi amestecă pe foc până ce obţii un sos mai gros.
Pune vinetele la copt. Când sunt gata, curăţă-le fără să le îndepărtezi coada.
Toarnă sosul alb peste carnea cu ceapă şi lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, amestecând din când în când. Potriveşte de sare.
Pune carnea cu sos alb într-un vas de ceramică, aşază vinetele deasupra şi dă la cuptor, la foc iute, 15 minute.
Presară parmezan ras şi pătrunjel verde şi serveşte-o calda.
Blanchetă de porc cu vinete coapte
Pofta buna!
De ce ii zice blancheta?