Blancmange cu branza si ananas
PrinteazaBlancmange cu branza si ananas din: branza dulce, smantana, zahar, gelatina, lapte, compot de ananas.
- 350 g brânză dulce
- 100 g smântână
- 100 g zahăr
- 15 g gelatină
- 100 ml lapte
- 1 compot de ananas
Mod de preprare:
Tai ananasul cubuleţe şi îl laşi să se scurgă. înmoi gelatina în Vi din cantitatea de lapte. Mixezi brânza cu smântână
şi zahărul. încălzeşti restul de lapte şi îl pui peste gelatină, după care o adaugi în amestecul cu brânză, încorporezi gelatina în compoziţia de brânză, adaugi ananasul şi omogenizezi.
Pui în forme de silicon şi dai la rece pentru 2-3 ore.
Răstorni desertul şi îl glazurezi cu un caramel preparat din 100 g zahăr ars stins cu 50 ml smântână.
Serveşti desertul pe farfurii decorate cu ciocolată diferit colorată, topită la bain-marie.
Pofta buna!