Blanquette de veou
PrinteazaBlanquette de veou este povestea culinară a unei ascensiuni miraculoase.
Inventat cu câteva secole în urmă, acest fel de mâncare reprezenta iniţial o modalitate de valorificare a resturilor de carne.
La începutul secolului XIX, când s-au infiintat primele restaurante în Franţa, blanquette de veau deţinea deja statutul de vedetă gastronomică pe care îl are şi în prezent.
Restaurantele cu specific franţuzesc din întreaga lume au inclus această mâncare simplă şi consistentă în meniurile lor.
Se aleg bucăţi de carne mai puţin fragede, cum sunt pieptul sau spata de viţel şi se fierb în apă sau supă de carne, la foc mic, cu legume. Ceapa şi ciupercile se călesc în tigăi separate şi se aşază apoi pe un platou, împreună cu carnea de viţel.
Ultimul ingredient care se adaugă este un scs simplu, pe bază de rântaş, îmbogăţit cu supă de viţel (sau spuma care a fost dată la o parte în timpul fierberii), gălbenuş de ouă şi smântână.
Blanquette de veou