Blat alb
PrinteazaBlat alb din: oua, zahar, faina.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 150 g făină
Mod de preparare:
Blat alb: Se freacă bine gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr, pînă devin ca o cremă spumoasă.
Separat se bat albuşurile, adăugind treptat restul de zahăr.
Se toarnă albuşul peste gălbenuşurile frecate, amestecînd uşor de sus în jos, ca să nu cadă albuşurile.
Se adaugă treptat făina. Se îmbracă o formă de tort cu hîrtie şi se toarnă compoziţia de mai sus. Se coace la foc potrivit circa 30 min.
Cînd este gata, se scoate din cuptor, se întoarce forma cu faţa în jos pe o planşetă presărată cu făină şi se lasă să se răcească.
Se scoate apoi blatul din formă şi se taie orizontal în trei felii egale, care se însiropează, apoi se ung cu cremă.
Pofta buna!