Blat de pandispan cu ciocolata
PrinteazaBlat de pandispan cu ciocolata din: ciocolata amaruie, amidon, oua, zahar, zahar vanilinat si faina.
Ingrediente:
- 150 g ciocolată amăruie
- 80 g amidon
- 6ouă
- 140 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 120 g făină
Mod de preparare:
Blat de pandispan cu ciocolata: Se încinge cuptorul la 170 °C. Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă să se răcească.
Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu 3 linguri de apă fierbinte; se adaugă zahăr tos şi zahăr vanilinat.
Se bat 5 min., până se obţine o consistenţă de cremă; se înglobează ciocolata, urmată de făina amestecată cu amidon şi, treptat, albuşul bătut.
Aluatul se repartizează pe fundul unei forme de tort (0 26 cm) tapetate cu hârtie de copt; se coace cca 35-40 min.
Se desprinde din formă şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!