Blinele din cremă de Emmentaler
PrinteazaO reteta delicioasa de blinele din crema de emmentaler din: lapte, emmentaler, faina de grau, faina de orez, unt, oua, galbenusuri, pesmet, nucsoara, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
- 750 ml lapte
- 200 g Emmentaler
- 150 g faină de grâu
- 50 g faină de orez
- 30 g unt
- 4 ouă
- 4 gălbenuşuri
- pesmet
- nucşoară
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerne cele două tipuri de faină şi amestecă-le într-un castron cu ouăle întregi şi cu gălbenuşurile bătute. Adaugă laptele turnat în fir subţire, sare, piper şi nucşoară, după gust, şi pune compoziţia la fiert, amestecând continuu. Când începe să clocotească, adaugă brânza rasă şi fierbe totul 5 minute, amestecând permanent.
Când ai obţinut o cremă omogenă, toarn-o într-un vas termorezistent uns cu unt, într-un strat de 2 cm înălţime. Lasă crema să se răcească, apoi tai-o romburi sau discuri cu ajutorul unui pahar.
Trece bucăţile prin pesmet şi prăjeşte-le pe ambele părţi în baie de ulei încins până când capătă o culoare aurie. Scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă bine şi serveste-le calde.
Blinele din cremă de Emmentaler
Pofta buna!