Blini cu ciuperci si smantana
PrinteazaBlini cu ciuperci si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca, drojdie, lapte, unt, sare, ciuperci, usturoi, ulei de masline, piper, cimbru uscat, smantana.
aluat:
- 3 oua
- 150 g faina de grau
- 150 g faina de hrisca
- 1/2 cub de drojdie
- 500 g lapte caldut
- 2 linguri unt topit
- 1 praf sare
- 3 linguri unt
in plus:
- 250 g ciuperci proaspete (bureti, iutari, galbiori)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- piper
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 200 g smantana
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Se amestecă cele 2 sortimente de făină. Se dizolvă drojdia în lapte şi se amestecă împreună cu untul, gălbenuşurile şi sarea.
Se acoperă şi se lasă să crească la căldură cca 20 min. Se ţin albuşurile la frigider, apoi se bat; se înglobează în aluat.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se toarnă înăuntru o lingură de aluat; se prăjeşte 1-2 min. pe fiecare parte, apoi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se curăţă ciupercile.
Se toacă usturoiul şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc până ce se evaporă lichidul; se condimentează cu sare, piper şi cimbru.
Se servesc blini cu smântână şi ciuperci.
Blini cu ciuperci si smantana
Pofta buna!