Blini rusesti cu smantana si sfecla
PrinteazaBlini rusesti cu smantana si sfecla din: sfecla rosie, ulei de masline, smantana, lamaie, sare, piper, marar verde, făină de hrişcă, făină de grâu, praf de copt, lapte, oua si ulei.
Ingrediente:
- 1 sfeclă roşie
- 2 linguri ulei de măsline
- 300 g smântână grasă
- 1 linguriţă suc de lămâie
- sare, piper
- 3 linguri mărar verde tocat
Blini:
- 125 g făină de hrişcă
- 125 g făină de grâu
- 2 linguriţe praf de copt fără fosfaţi
- sare
- 450 ml lapte călduţ
- 2 ouă
- ulei
Mod de preparare:
Se unge rădăcina de sfeclă roşie cu o lingură şi jumătate de ulei şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se coace la cuptorul încins la 180 °C, până se înmoaie. Se amestecă smântână cu restul de ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper şi la final se înglobează mărarul. Se acoperă vasul cu folie transparentă şi se dă la frigider.
Se amestecă într-un castron tipurile de făină cu praf de copt şi sare. Se bat ouăle cu lapte şi se înglobează treptat în amestecul de făină.
Se decojeşte sfecla coaptă şi se taie felii subţiri. Se unge cu ulei tigaia de clătite şi se coc pe rând clătite din câte o linguriţă din aluatul de hrişcă. Se rumenesc pe ambele feţe şi se şterg cu prosoape de hârtie de excesul de grăsime. Se servesc cu crema de smântână şi felii de sfeclă.
Blini rusesti cu smantana si sfecla
Pofta buna!