Blinii cu cremă de brânză
PrinteazaBlinii cu cremă de brânză din: ou, iaurt, faina, malai, branza de vaci, smantana, rosii cherry, seminte de dovleac, spanac, pra de copt, ardei gras, sare, piper, ulei, cimbru, sos de rosii picant.
- un ou
- 175 ml iaurt
- 100 g faina
- 200 g malai
- 300 g branza de vaci
- 100 ml smantana
- 200 g rosii cherry
- 50 g seminte de dovleac
- 200 g spanac
- un pliculet praf de copt
- un ardei gras
- sare
- piper
- ulei
- cimbru
- sos de rosii picant
Mod de preparare:
Iaurtul se amestecă într-un bol împreună cu ouăle, un sfert de linguriţă cu sare, praful de copt, puţin piper şi făina. Se adaugă mălaiul şi cimbrul, se mixează până se omogenizează compoziţia, se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduce la rece o oră.
Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se ia din compoziţie cu un polonic şi se toarnă grămăjoare din loc în loc. Se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii, se scot pe un platou şi se lasă să se răcească. Intr-un bol separat se amestecă brânza de vaci cu smântână, seminţele de dovleac, sare şi piper după gust.
Se ung jumătate din blinii cu pasta de brânză, se pune deasupra restul de blinii şi se aşază pe un platou. Spanacul se spală, se căleşte un minut în ulei încins, se amestecă cu sare, piper, roşii tăiate sferturi şi se serveşte alături de bliniile umplute.
Pentru cine doreste, se pot servi si cu sos de rosii picant.
Blinii cu cremă de brânză
Pofta buna!