Blinii cu anşoa
PrinteazaBlinii cu anşoa din: cartofi, lapte, faina, oua, smantana, ceapa rosie, crema de branza, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ulei de floarea soarelui, limeta.
- 500 g cartofi
- 100 ml lapte dulce
- 150 g faina
- 3 oua
- 50 ml smantana
- o ceapa rosie
- 200 g crema de branza
- 300 g fileuri de ansoa
- sare
- piper
- marar
- ulei de floarea soarelui
- o limeta
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie bucati si se fierb in apa cu sare. Se scurg, se pun intr-un bol si se paseaza, se adauga faina si laptele dulce, sare si piper dupa gust. Cand s-a mai racit amestecul se adauga ouale, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune smântână, se amestecă, se lasă să se răcească complet, apoi se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru două ore.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se toarnă aluatul cu o lingură şi se prăjesc bliniile pe ambele părţi până devin aurii. Se scot pe un şervet absorbant ca să elimine uleiul în exces, apoi se pun pe un platou.
Se pune deasupra crema de brânză amestecată bine cu ceapa roşie tocată mărunt, se presară mărar tocat şi se aşază fileuri de anşoa. Fileurile de ansoa se stropesc cu suc de limeta inainte de a fi servite.
Blinii cu anşoa
Pofta buna!