Blinii cu capsuni
PrinteazaBlinii cu capsuni din: lapte, drojdie, smantana, faina, oua, zahar, sare, ulei, frisca, capsuni.
Pentru aluat:
- 200 ml lapte
- 15 g drojdie uscată
- 200 ml smântână
- 300 g făină
- 3 ouă
- o lingură zahăr pudră
- un praf sare
- ulei pentru prăjit
Pentru servit:
- 250 ml frişcă dulce
- 2 linguri sirop de căpşune
- căpşune
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Drojdia se diluează în laptele călduţ. Făina se puneîntr-un vas, se adaugă zahărul, gălbenuşurile şi un praf de sare, apoi se pun drojdia şi smântână, puţin câte puţin. Se lasă la crescut trei ore.
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă în amestecul crescut.
In ulei încins, bliniile se prăjesc ca nişte clătite. Se aduc la masă cu frişcă bine bătută, zahăr pudră, sirop de căpşune şi cu fructe proaspete.
Pofta buna!