Blinii cu ouă si salată de varză
PrinteazaBlinii cu ouă si salată de varză din: iaurt, faina, praf de copt, oua, varza rosie, oua de prepelita, seminte de susan, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, ardei capia, portocala, cimbru.
- 250 ml iaurt
- 200 g faina
- un pliculet cu praf de copt
- doua oua
- 500 g varza rosie
- 8 oua de prepelita
- 50 g seminte de susan
- o lingura cu sos de soia
- o lingura cu otet balsamic
- ulei
- sare
- piper
- ardei capia
- portocala
- cimbru
Mod de preparare:
Iaurtul se pune într-un bol cu ouăle, o jumătate de linguriţă cu sare, praful de copt, piper după gust şi făina. Se amestecă bine cu un tel până se omogenizează compoziţia, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece o oră. Se încinge o tigaie, se toarnă puţin ulei şi din loc în loc câte o lingură cu aluat.
Se prăjesc bliniile 3-4 minute pe fiecare parte şi se scot cu o spumieră pe un platou. Varza se spală, se toacă subţire şi se pune într-un bol. Se presară puţină sare, se freacă între mâini ca să se înmoaie, apoi se adaugă sosul de soia, două linguri cu ulei, piper după gust şi oţetul balsamic.
Se presară trei sferturi din seminţele de susan, se amestecă şi se introduce la rece 30 de minute. Ouăle de prepeliţă se prăjesc în ulei încins, se condimentează şi se servesc alături de salata de varză şi bliniile calde.
Blinii cu ouă si salată de varză
Pofta buna!