Blinii cu salata de legume
PrinteazaO reteta de blinii cu salata de legume si faina alba, unt, drojdie, lapte, oua, zahar, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei si otet balsamic.
- 420 g făină albă
- 150 g unt
- 15 g drojdie
- 500 ml lapte
- două ouă
- zahăr
- 4 roşii
- doi castraveţi verzi
- un pachet amestec de salată verde
- un ardei capia
- un ardei gras
- o ceapă roşie
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei
- oţet balsamic
- praf de copt
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol şi în mijloc se toarnă drojdia dizolvată cu puţin lapte. Se amestecă bine cu puţină făină, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească zece minute la loc cald.
Restul de lapte se amestecă bine cu o linguriţă de zahăr, un sfert de linguriţă de sare, untul topit şi răcit. Se adaugă ouăle, o lingură de pătrunjel tocat mărunt se toarnă peste ingredientele din bol şi se amestecă bine cu un tel până rezultă un aluat omogen.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până când îşi dublează volumul. Se încinge o tigaie de teflon, se pune aluat din loc în loc şi se prăjesc câte trei-patru minute pe fiecare parte.
Se face o salată din felii de roşii şi castraveţi, rondele de ardei, ceapa tăiată peştişori şi amestecul de salată verde. Se condimentează, se adaugă puţin ulei şi oţet balsamic, se amestecă şi se serveşte împreună cu bliniile calde. In lipsa drojdiei, se poate folosi şi praf de copt.
Poftă bună!