Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana
PrinteazaBlinii cu verdeaţă şi sos de smantana din: cartofi, dovlecel, faina, oua, smantana, branza de vaci, ceapa verde, rozmarin, seminte de in, seminte de susan, bicarbonat de sodiu, sare, piper si ulei.
- doi cartofi
- un dovlecel
- 115 g faina
- doua oua
- 300 g smantana
- 280 g branza de vaci
- o legatura ceapa verde
- o crenguta de rozmarin
- seminte de in
- seminte de susan
- 5 g bircarbonat de sodiu
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se scurg de apă, se pasează cu o furculiţă şi se pun într-un bol. Când s-au răcit se adaugă dovlecelul dat prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi de suc, ouăle, 80 g brânză de vaci, ceapa verde şi puţin rozmarin tocate mărunt.
Se adaugă 100 ml smântână, bicarbonatul de sodiu, o lingură cu seminţe de in şi o lingură cu seminţe de susan, sare şi piper după gust. Se adaugă făina şi se amestecă totul până se obţine o compoziţie omogenă.
Se lasă să se odihnească zece minute, se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se pune compoziţie din loc în loc cu o lingură. Se coc bliniile pe ambele părţi 2-3 minute, apoi se scot pe un platou cu o paletă cu găuri. Se servesc cu un sos din smantana, branza de vaci ramasa, rozmarin tocat, sare si piper.
Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana
Pofta buna!