Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana

Printeaza

Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana din: cartofi, dovlecel, faina, oua, smantana, branza de vaci, ceapa verde, rozmarin, seminte de in, seminte de susan, bicarbonat de sodiu, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Blinii_cu_verdeata_si_sos_de_smantana

  • doi cartofi
  • un dovlecel
  • 115 g faina
  • doua oua
  • 300 g smantana
  • 280 g branza de vaci
  • o legatura ceapa verde
  • o crenguta de rozmarin
  • seminte de in
  • seminte de susan
  • 5 g bircarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se scurg de apă, se pasează cu o furculiţă şi se pun într-un bol. Când s-au răcit se adaugă dovlecelul dat prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi de suc, ouăle, 80 g brânză de vaci, ceapa verde şi puţin rozmarin tocate mărunt.

Se adaugă 100 ml smântână, bicarbonatul de sodiu, o lingură cu seminţe de in şi o lingură cu seminţe de susan, sare şi piper după gust. Se adaugă făina şi se amestecă totul până se obţine o compoziţie omogenă.

Se lasă să se odihnească zece minute, se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se pune compoziţie din loc în loc cu o lingură. Se coc bliniile pe ambele părţi 2-3 minute, apoi se scot pe un platou cu o paletă cu găuri.  Se servesc cu un sos din smantana, branza de vaci ramasa, rozmarin tocat, sare si piper.

Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana

Blinii_cu_verdeata_si_sos_de_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.