Blinii cu verdeaţă si sos
PrinteazaBlinii cu verdeaţă si sos din: dovlecei, usturoi, faina, lapte, patrunjel, spanac, praf de copt, suc de rosii, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ardei iute si masline.
- dou dovlecei
- doi catei de usturoi
- 100 g faina
- 150 ml lapte dulce
- o legatura patrunjel
- 100 g spanac
- 4 g praf de copt
- 300 ml suc de rosii
- o ceapa alba
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- ardei iute
- masline
mod de preparare:
Dovleceii se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici, se presară sare şi se pun într-o strecurătoare. Se lasă zece minute, se presează ca să elimine sucul şi se pun într-un bol. Se adaugă spanacul şi pătrunjelul tocate mărunt, laptele dulce, praful de copt, sare şi piper după gust.
Se presară usturoiul pisat, se adaugă ouăle mixate separat şi făina şi se amestecă totul până se încorporează toate ingredientele. Compoziţia rezultată se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să se odihnească zece minute. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune puţină compoziţie şi se coace blinia rezultată.
Se procedează la fel cu restul compoziţiei şi bliniile obţinute se pun pe un platou. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în puţin ulei, apoi se adaugă sucul de roşii, sare, piper şi se fierb 15 minute. Se serveşte alături de bliniile calde, presarate cu patrunjel tocat.
La sosul de rosii se mai pot adauga ardei iute sau masline tocate marunt.
Blinii cu verdeaţă si sos
Pofta buna!
Blinii sunt un fel clatite mai groasa