Blinii dulci

Printeaza

Blinii dulci din: lapte, faina, drojdie, smantana, oua, zahar, sare, ulei, frisca, sirop de capsuni, capsuni.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte
  • 15 g drojdie uscată
  • 200 ml smântână
  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • o lingură zahăr pudră
  • un praf sare
  • ulei pentru prăjit

Pentru servit:

  • 250 ml frişca dulce
  • 2 linguri sirop de căpşune
  • căpşune
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Drojdia se diluează în laptele călduţ. Făina se pune într-un vas, se adaugă zahărul, gălbenuşurile şi un praf de sare, apoi se pun drojdia şi smântână, puţin câte puţin. Se lasă la crescut trei ore.

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă în amestecul crescut.

In ulei încins, blinitle se prăjesc ca nişte clătite. Se aduc la masă cu frişca bine bătută, zahăr pudră, sirop de căpşune şi cu fructe proaspete.

Blinii dulci

Blinii_dulci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.