Blinii cu icre negre si sos
PrinteazaBlinii cu icre negre si sos din: apa, drojdie uscata, zahar, lapte, faina, sare, oua, branza de vaci, lamaie, smantana, icre negre, unt, ceapa verde, piper.
- 90 ml apa
- 5 g drojdie uscata
- jumatate de lingurita cu zahar
- 450 ml lapte dulce
- 200 g faina
- o lingurita cu sare
- doua oua
- 200 g branza de vaci
- jumatate de lamaie
- 100 ml smantana
- 225 g icre negre
- 75 g unt
- 100 g ceapa verde
- piper
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva intr-un bol impreuna cu zaharul si apa calduta. Se lasa cinci minute, se adauga faina cat sa rezulte un aluat curgator si se lasa sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul. Se adauga laptele dulce caldut, 25 g unt topit si racit, jumatate de lingurita cu sare, ouale mixate separat si restul de faina.
Se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru minimum doua ore. Se incinge o tigaie, se topeste putin unt si se toarna din loc in loc cate o lingura de compozitie. Se coc bliniile pe ambele parti doua-trei minute, apoi se pun pe un platou.
Branza de vaci se pune intr-un bol impreuna cu smantana, restul de sare, piper dupa gust, coaja rasa si sucul de lamaie si ceapa verde tocata marunt. Se mixeaza pana devine ca un sos si se introduce la rece 30 de minute. Se pune crema pe fiecare blinie, se asaza in mijloc cateva icre negre si se servesc imediat.
Blinii cu icre negre si sos
Pofta buna!