Blinii cu piure şi creveţi

Printeaza

Blinii cu piure şi creveţi din: creveti, broccoli, faina, lapte, smantana, oua, creveti, vin, ceapa, usturoi, unt, curry, ulei de floarea soarelui, sare, piper, marar, limeta.

Ingrediente:Blinii_cu_piure_si_creveti

  • 700 g creveti
  • 300 g broccoli
  • 40 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • doua oua
  • 300 g creveti
  • 150 ml vin alb sec
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • 100 g unt
  • o lingurita cu curry
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • marar
  • limeta

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare.

Se pun într-un bol 300 de grame, se pasează şi se lasă la răcit. Se adaugă ouăle, făina, jumătate din cantitatea de lapte şi smântână.

Se condimentează, se adaugă un sfert din curry şi se amestecă bine.

Se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă grămăjoare din aluat. Se prăjesc câteva minute pe ambele părţi şi se scot într-un bol.

Creveţii se spală, se prăjesc în puţin unt încins, se condimentează, se adaugă restul de curry, usturoiul feliat şi se fierb în vinul alb până ce acesta se evaporă.

Restul de cartofi se amestecă bine cu broccoli fiert şi tocat mărunt, ceapa călită în puţin ulei, restul de lapte si smantana.

Se condimenteaza, se adauga putin unt si se amesteca. Piureul se serveste alaturi de crevetii si bliniile calde, presarate cu marar tocat.

Cand se prajesc crevetii se pot adauga si felii subtiri de limeta.

Blinii cu piure şi creveţi

Blinii_cu_piure_si_creveti

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Blinii_cu_salata_de_peste

Blinii cu salată de peşte

Blinii cu salată de peşte din: dovlecei, faina, oua, lapte, praf de copt, patrunjel, ton in ulei, ardei capia copt, ceapa verde, spanac baby, rosii cherry, sare, piper, ulei. Ingrediente: doi dovlecei 150 g faina 3 oua 200 ml lapte dulce un pliculet praf de copt o legatura de patrunjel doua cutii ton in ulei […]

Blinii_cu_crema_de_brânza

Blinii cu cremă de brânză

Blinii cu cremă de brânză din: ou, iaurt, faina, malai, branza de vaci, smantana, rosii cherry, seminte de dovleac, spanac, pra de copt, ardei gras, sare, piper, ulei, cimbru, sos de rosii picant. Ingrediente: un ou 175 ml iaurt 100 g faina 200 g malai 300 g branza de vaci 100 ml smantana 200 g […]

Blinii_cu_sos_si_ton

Blinii cu sos si ton

Blinii cu sos si ton din: faina, lapte dulce, ou, drojdie, rosii, ardei capia, ceapa, dovlecel, ton in ulei, spanac baby, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 250 ml lapte dulce un ou 5 g drojdie 500 g rosii 3 ardei capia doua cepe un dovlecel doua conserve de ton […]

Blinii_cu_ansoa

Blinii cu anşoa

Blinii cu anşoa din: cartofi, lapte, faina, oua, smantana, ceapa rosie, crema de branza, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ulei de floarea soarelui, limeta. Ingrediente: 500 g cartofi 100 ml lapte dulce 150 g faina 3 oua 50 ml smantana o ceapa rosie 200 g crema de branza 300 g fileuri de ansoa sare […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.