Blinii cu salată de peşte
PrinteazaBlinii cu salată de peşte din: dovlecei, faina, oua, lapte, praf de copt, patrunjel, ton in ulei, ardei capia copt, ceapa verde, spanac baby, rosii cherry, sare, piper, ulei.
- doi dovlecei
- 150 g faina
- 3 oua
- 200 ml lapte dulce
- un pliculet praf de copt
- o legatura de patrunjel
- doua cutii ton in ulei
- un ardei capia copt
- 4 fire de ceapa verde
- 200 g spanac baby
- 200 g rosii cherry
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici, se presează să elimine sucul şi se pun într-un bol.
Laptele se pune într-un bol separat împreună cu praful de copt, jumătate de linguriţă cu sare şi ouăle mixate. Se presară piper după gust, se adaugă făina şi se mixează până se obţine un amestec omogen.
Se adaugă dovleceii scurşi de suc, pătrunjel tocat şi două fire de ceapă verde tocate mărunt. Se amestecă totul, se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi din loc în loc se pune puţină compoziţie.
Se prăjesc câte două minute pe fiecare parte, se scot pe un platou şi se procedează la fel cu restul compoziţiei.
Tonul se amestecă într-un bol cu ardeiul capia şi ceapa verde rămasă tocate mărunt, sare, piper şi puţin pătrunjel.
Bliniile se servesc alaturi de salata de ton, cu salata de rosii si spanac crud.
Blinii cu salată de peşte
Pofta buna!
Tot aud de blinii astea, dar nu stiu ce inseamna