Blinii cu somon afumat si smantana
PrinteazaBlinii cu somon afumat si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca, drojdie, lapte, unt, sare, ulei, smantana, piper, somon afumat.
- 3 oua
- 150 g faina de grau
- 150 g faina de hrisca
- 21 g drojdie
- circa 500 ml lapte
- 2 linguri unt topit
- 1 praf sare
- 3 linguri ulei
- 200 g smantana
- piper
- 150 g somon afumat
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Se amestecă cele 2 sortimente de făină. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi se înglobează în amestecul de făină, cu unt, gălbenuşuri şi sare. Se lasă să crească timp de cca 20 min. înainte de coacere se bat albuşurile şi se înglobează în compoziţie.
Se încinge o porţie de ulei şi se aşază înăuntru porţii mici din compoziţie, cu linguriţa. Se prăjesc bliniile 1-2 min. pe fiecare parte. Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se păstrează calde la cuptorul încălzit la 80°C până ce sunt gata toate.
Se unge fiecare turtiţă cu o porţie mică de smântână şi se condimentează. Se aşază deasupra porţii de somon afumat şi se ornează eventual cu rondele de ceapă verde.
Blinii cu somon afumat si smantana
Pofta buna!