Blinii cu somon afumat si smantana

Printeaza

Blinii cu somon afumat si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca, drojdie, lapte, unt, sare, ulei, smantana, piper, somon afumat.

Ingrediente:Blinii_cu_somon_afumat_si_smantana

  • 3 oua
  • 150 g faina de grau
  • 150 g faina de hrisca
  • 21 g drojdie
  • circa 500 ml lapte
  • 2 linguri unt topit
  • 1 praf sare
  • 3 linguri ulei
  • 200 g smantana
  • piper
  • 150 g somon afumat

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Se amestecă cele 2 sortimente de făină. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi se înglobează în amestecul de făină, cu unt, gălbenuşuri şi sare. Se lasă să crească timp de cca 20 min. înainte de coacere se bat albuşurile şi se înglobează în compoziţie.

Se încinge o porţie de ulei şi se aşază înăuntru porţii mici din compoziţie, cu linguriţa. Se prăjesc bliniile 1-2 min. pe fiecare parte. Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se păstrează calde la cuptorul încălzit la 80°C până ce sunt gata toate.

Se unge fiecare turtiţă cu o porţie mică de smântână şi se condimentează. Se aşază deasupra porţii de somon afumat şi se ornează eventual cu rondele de ceapă verde.

Blinii cu somon afumat si smantana

Blinii_cu_somon_afumat_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.