Blinii cu sos iute si oua de prepelita
PrinteazaBlinii cu sos iute si oua de prepelita din: iaurt, faina, oua, praf de copt, oua de prepelita, ardei iute, ardei capia, amidon, vin, miere, rosii cherry, sare, piper, ulei de floarea soarelui.
- 375 ml iaurt
- 375 g faina
- 3 oua de gaina
- un pliculet praf de copt
- 8 oua de prepelita
- un ardei iute
- doi ardei capia
- o lingurita cu amidon alimentar
- 300 ml vin alb sec
- o lingura cu miere
- 200 g rosii cherry
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă ouăle de găină cu iaurtul, praful de copt, făina şi sare după gust până rezultă o compoziţie omogenă.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru o oră.
Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă câte o lingură din compoziţie şi bliniile obţinute se coc pe ambele părţi câteva minute.
Se scot pe o farfurie şi se păstrează la cald. Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o crăticioară, se călesc ardeii 5 minute, apoi se adaugă vinul alb, sare şi piper.
Se lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă, mierea, sare şi piper.
Ouăle de prepeliţă se’prăjesc în puţin ulei, se condimentează, se servesc alături de salată de roşii, bliniile calde şi sosul iute.
Blinii cu sos iute si oua de prepelita
Pofta buna!