Blinii cu sos si ton
PrinteazaBlinii cu sos si ton din: faina, lapte dulce, ou, drojdie, rosii, ardei capia, ceapa, dovlecel, ton in ulei, spanac baby, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper.
- 250 g faina
- 250 ml lapte dulce
- un ou
- 5 g drojdie
- 500 g rosii
- 3 ardei capia
- doua cepe
- un dovlecel
- doua conserve de ton in ulei
- 300 g spanac baby
- doi catei de usturoi
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se amestecă bine cu puţină făină şi se lasă să dospească zece minute. Se adaugă oul, restul de lapte călduţ, sare şi piper după gust.
Se toarnă două linguri cu ulei, se adaugă dovlecelul dat prin răzătoarea cu ochiuri mici scurs de suc.
Se presară făina, se mixează, se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute. Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă puţin aluat din loc în loc şi se coc bliniile pe ambele părţi câteva minute. Se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
Cepele şi usturoiul se taie bucăţi. Ardeii se spală şi se taie cuburi. Roşiile se spală, se taie felii şi se pun într-un bol. Se încinge ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa cu usturoiul şi ardeii zece minute, apoi se adaugă roşiile.
Se condimentează, se fierbe totul până începe să scade sosul, apoi se pasează cu un blender.
Bliniile se servesc alaturi de ton, spanacul crud, sosul cald si busuiocul tocat.
Blinii cu sos si ton
Pofta buna!