Blintzer

Printeaza

O reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt, sare, ciuperci, grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte, mozzarella, busuioc verde, sare si piper.

Ingrediente:Blintzer

aluat:

  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 2-3 linguri ulei
  • 250 ml lapte
  • 125 g unt
  • sare

umplutura:

  • 800 g ciuperci
  • 3-4 linguri grasime de gasca
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g ardei gras verde
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 300 g mozzarella
  • frunze de busuioc verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru aluat, bateţi-le bine cu un tel pentru omogenizare, apoi lăsaţi compoziţia la rece pentru 15 minute. Coaceţi din aceasta clătite, pe ambele părţi, apoi puneţi-le la răcit, suprapu­se.

Pentru umplutură, căliţi 10 minute în grăsime ceapa, usturoiul, ardeiul şi ciupercile tocate mărunt. Adăugaţi făina, laptele, condimen­tele şi amestecaţi, să nu se formeze cocoloaşe. Fierbeţi la foc mic, ames­tecând mereu şi când sosul începe să se îngroaşe, adăugaţi brânza rasă şi busuiocul tocat.

Umpleţi clătitele cu acest amestec, după ce s-a răcit puţin. Puneţi-le într-o tavă şi puneţi- le la cuptor, la foc potrivit, 5-10 minute.

Blintzer

Blintzer

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.