Blintzer
PrinteazaO reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt, sare, ciuperci, grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte, mozzarella, busuioc verde, sare si piper.
aluat:
- 2 oua
- 250 g faina
- 2-3 linguri ulei
- 250 ml lapte
- 125 g unt
- sare
umplutura:
- 800 g ciuperci
- 3-4 linguri grasime de gasca
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 100 g ardei gras verde
- 50 g faina
- 250 ml lapte
- 300 g mozzarella
- frunze de busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele pentru aluat, bateţi-le bine cu un tel pentru omogenizare, apoi lăsaţi compoziţia la rece pentru 15 minute. Coaceţi din aceasta clătite, pe ambele părţi, apoi puneţi-le la răcit, suprapuse.
Pentru umplutură, căliţi 10 minute în grăsime ceapa, usturoiul, ardeiul şi ciupercile tocate mărunt. Adăugaţi făina, laptele, condimentele şi amestecaţi, să nu se formeze cocoloaşe. Fierbeţi la foc mic, amestecând mereu şi când sosul începe să se îngroaşe, adăugaţi brânza rasă şi busuiocul tocat.
Umpleţi clătitele cu acest amestec, după ce s-a răcit puţin. Puneţi-le într-o tavă şi puneţi- le la cuptor, la foc potrivit, 5-10 minute.
Blintzer
Pofta buna!