Bob uscat cu tapioca si marar salbatic
PrinteazaBob uscat cu tapioca si marar salbatic din: bob uscat şi curăţat, tapioca, mărar sălbatic, piper negru boabe, sare, ulei de măsline.
Tapioca este o sursă de carbohidrați ușor de digerat și nu conține grăsimi sau colesterol. Este, de asemenea, bogată în calorii și furnizează energie. Totuși, tapioca nu conține multe nutrienți esențiali, precum vitaminele sau mineralele, și are un conținut scăzut de fibre.
Tapioca este potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten, deoarece este un ingredient fără gluten. De asemenea, este utilizată în dietele de eliminare sau în dietele pentru probleme gastrointestinale, deoarece este considerată ușor de digerat.
- 250g bob uscat şi curăţat
- 250 g tapioca
- 100 g mărar sălbatic
- 20 g piper negru boabe
- puţină sare
- 3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, care conţine un litru de apă clocotită sărată potrivit, se opăreşte mărarul apoi se scurge, fără să se arunce apa, şi se lasă să se răcească separat.
Se pune bobul curăţat în apa călduţă incă şi se dă în clocot. Imediat ce bobul e moale, se adaugi tapioca şi se lasă la fiert înca 10 minute.
Intre timp, se taie mărarul în bucăţi, mici. Se pune în cratiţă, împreună cu piperul, cu 5 minute înainte de luarea preparatului de pe foc.
Se ia cratiţa de pe foc, se asezonează cu ulei de măsline şi se amestecă. Preparatul se îngroaşă prin răcire.
După ce este tăiat în bucăţi, este consumat, după ce se frige pe jar sau în tigaie în slănină topită. Bucăţile mai pot fi trecute printr-un ou bătut.
Pofta buna!