Bob verde cu ceapa

Printeaza

Bob verde cu ceapa din: bob verde, ceapa, coriandru, ulei, suc de lamaie, apa, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2,5 kg bob verde (păstăi)
  • 4 cepe mijlocii, tăiate mărunt
  • 1 legătură coriandru verde
  • 1 cană ulei
  • 1 cană suc de lămâie
  • 1 pahar apă caldă
  • 6 căţei usturoi pisat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Bob verde cu ceapa: Intr-un vas cu ulei încins, se călesc împreună ceapa, usturoiul şi coriandrul, până ce ceapa capătă o culoare aurie.

Se adaugă bobul, spălat, scos din păstăi şi se lasă să fiarbă amestecându-se bine, aproximativ zece minute.

Se adaugă apa şi se lasă la foc mic. Când este aproape gata, se adaugă sucul de lămâie.

Se răstoarnă pe platou, servindu-se rece, cu garnitură de coriandru verde sau ardei gras.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.