Bob verde cu ceapa
PrinteazaBob verde cu ceapa din: bob verde, ceapa, coriandru, ulei, suc de lamaie, apa, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 2,5 kg bob verde (păstăi)
- 4 cepe mijlocii, tăiate mărunt
- 1 legătură coriandru verde
- 1 cană ulei
- 1 cană suc de lămâie
- 1 pahar apă caldă
- 6 căţei usturoi pisat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bob verde cu ceapa: Intr-un vas cu ulei încins, se călesc împreună ceapa, usturoiul şi coriandrul, până ce ceapa capătă o culoare aurie.
Se adaugă bobul, spălat, scos din păstăi şi se lasă să fiarbă amestecându-se bine, aproximativ zece minute.
Se adaugă apa şi se lasă la foc mic. Când este aproape gata, se adaugă sucul de lămâie.
Se răstoarnă pe platou, servindu-se rece, cu garnitură de coriandru verde sau ardei gras.
Pofta buna!