Bobi cu Jamon Iberico
PrinteazaO reteta de Bobi cu Jamon Iberico din: bob, sare de mare, piper, ulei de masline, jamon iberico, ceapa, usturoi si patrunjel. Acesta este un amestec spaniol clasic şi unul dintre aperitivele tapas cel mai simplu de preparat.
- 500 g de bobi (ideal este să fie proaspăt scoşi din păstaie, dar puteţi folosi şi congelaţi sau la conservă)
- sare de mare şi piper negru
- 3 linguri de ulei de măsline
- 100 g de Jamon Iberico tăiată cubuleţe
- 1 ceapă, curăţată şi tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
- 1 lingură de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Puneţi bobii într-o oală cu apă sărată fierbinte, daţi în clocot şi lăsaţi-i să fiarbă 2-3 minute, până când se frăgezesc. Vărsaţi-i într-o strecurătoare şi aşezaţi-i sub un jet de apă rece, pentru a-i împrospăta, apoi scurgeţi-i din nou.
Incingeţi uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugaţi şunca şi prăjiţi-o 2-3 minute, amestecând. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi prăjiţi-le la foc mic 6-8 minute, până când se înmoaie, fără a se rumeni. Puneţi bobii în tigaie şi amestecaţi pe foc 2-3 minute, asezonând bine cu sare şi cu piper, după gust.
Mutaţi bobii şi şunca într-un bol cald, presăraţi pătrunjel tocat şi folosiţi ca garnitură felii de pâine ţărănească prăjită.
Bobi cu Jamon Iberico
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de bobi
Merita incercata, dar sa ma lamureasca si pe mine cineva de unde se cumpara bobi?