Bocconcini de pui şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de bocconcini de pui si legume din: piept de pui, morcov, ceapa alba, dovlecei, faina alba, faina de orez, gris de grau, apa minerala si ulei de floarea soarelui.
pentru bocconcini:
- 500 g piept de pui
- 1 morcov
- 1 ceapă albă
- 2 dovlecei (zucchini)
Pentru prăjit:
- 80 g faină albă
- 50 g faină de orez
- 20 g griş de grâu
- apă minerală
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Curăţă pieptul de pui de piele şi dezosează-l cu atenţie, apoi taie-l fâşii. Spală dovleceii, îndepărtează-le extremităţile şi taie-i, pe lung, mai întâi în două, apoi fiecare jumătate în câte patru fâşii.
Curăţă morcovul şi taie-l bastonaşe. Curăţă ceapa de coajă şi taie-o rondele subţiri.
Pune cele două tipuri de făină şi grisul într-un castron şi amestecă-le, apoi toarnă în fir subţire apă minerală foarte rece, bătând permanent cu o furculiţă, până când obţii o compoziţie fluidă şi omogenă (ca pentru clătite).
Scufundă legumele în ea, scoate-le şi scurge-le de aluatul în exces şi prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui încins.
Prăjeşte şi bucăţelele de carne de pui, după ce le-ai dat prin acelaşi aluat. Pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă şi sărează-le, după gust. Serveşte-le imediat.
Bocconcini de pui şi legume
Pofta buna!