Bocconcini de pui şi legume

Printeaza

O reteta delicioasa de bocconcini de pui si legume din: piept de pui, morcov, ceapa alba, dovlecei, faina alba, faina de orez, gris de grau, apa minerala si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Bocconcini de pui şi legume

pentru bocconcini:

  • 500 g piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapă albă
  • 2 dovlecei (zucchini)

Pentru prăjit:

  • 80 g faină albă
  • 50 g faină de orez
  • 20 g griş de grâu
  • apă minerală
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Curăţă pieptul de pui de piele şi dezosează-l cu atenţie, apoi taie-l fâşii. Spală dovleceii, îndepărtează-le extremităţile şi taie-i, pe lung, mai întâi în două, apoi fiecare jumăta­te în câte patru fâşii.

Curăţă morcovul şi taie-l bastonaşe. Curăţă ceapa de coajă şi taie-o rondele subţiri.

Pune cele două tipuri de făină şi grisul într-un castron şi amestecă-le, apoi toarnă în fir subţire apă minerală foarte rece, bătând permanent cu o furculiţă, până când obţii o compoziţie fluidă şi omogenă (ca pentru clătite).

Scufundă legumele în ea, scoate-le şi scurge-le de aluatul în exces şi prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui încins.

Prăjeşte şi bucăţelele de carne de pui, după ce le-ai dat prin acelaşi aluat. Pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă şi sărează-le, după gust. Serveşte-le imediat.

Bocconcini de pui şi legume

Bocconcini de pui şi legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.