Bockwurst

Printeaza

Originar din ţara celor o mie de cârnaţi, Bockwurst este poate cel mai îndrăgit dintre ei.

Inventat în 1889 la Berlin de către proprietarul de restaurant R. Scholz, Bockwurst face parte din familia cârnaţilor numiţi Bruhwurst.

Acest termen desemnează faptul că la prepararea lor se utilizează carne crudă, prefiartă. Din această cauză ei nu pot fi păstraţi multă vreme şi sunt încălziţi înainte de servire.

Uneori sunt numiţi Weisswurst (cârnat alb), deşi Weisswurst se vinde de obicei ca un produs diferit. Numele este îndreptăţit; Bockwurst se prepară în mod tradiţional din carne de viţel şi reprezintă cei mai deschişi la culoare cârnaţi din Germania.

Condimentele se limitează la cantităţi reduse de sare, piper, arpagic şi salvie, rezultând o aromă delicată.

De obicei se fierb în apă, dar sunt foarte buni şi prăjiţi pe grătar sau pe plită. Se servesc în mod tradiţional cu muştar iute şi se savurează cu o bere Bock.

 

Bockwurst

Bockwurst

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.