Boeuf Bourguignon cu ciuperci
PrinteazaO reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon, bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel.
- 4 linguri ulei
- 1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati
- 300 g costita, taiata fasii
- 2 cepe mari, tocate
- 4 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 600 ml vin rosu sec
- 2 linguri de mustar Dijon
- 2 linguri bulion
- 30 g ciuperci deshidratate, inmuiate 10 minute in 300 ml apa clocotinda
- patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un vas incinge 2 linguri ulei si rumeneste carnea uniform, la foc mare 5 minute. Transfera intr-o oala. Adauga costita si dupa cateva minute adauga uleiul ramas, ceapa, usturoiul, foile de dafin si rumeneste 5 minute.
Transfera in oalaa si adauga vinul, mustarul si bulionul. Cand incepe sa fiarba, micsoareaza flacara si acopera cu capac. Strecoara ciupercile prin sita tapetata cu tifon.
Adauga lichidul in oala si apoi ciupercile. Lasa sa fiarba inabusit 3-1/2 ore.
Indeparteaza capacul si lasa sa fiarba descoperit 30 de minute, pana cand sosul se ingroasa. Serveste presarat cu patrunjel.
Boeuf bourguignon cu ciuperci
Pofta buna!