Boeuf bourguignon

Printeaza

O reteta delicioasa de boeuf bourguignon din: carne de vitel, vin rosu sec, ciuperci intregi, faina, ceapa, morcovi, usturoi, supa, cimbru, zahar brun, bulion, coniac.

Ingrediente:Boeuf bourguignon

  • 800g carne viţel
  • 150 ml vin roşu sec
  • 250g ciu­perci întregi sau tăiate în două
  • 4 linguri făină
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 6 căţei usturoi
  • 1/2 căni supă vită
  • 1lingură cimbru
  • 1/2 lingură zahăr brun
  • 1/2 cană bulion
  • câteva picături de coniac

 

Mod de preparare:

Carnea de viţel se crestează contra fibrei, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă la marinat timp de 1 oră.

Se încinge o cratiţă şi apoi se căleşte timp de 5 minute baconul tăiat fâşii subţiri. Se scoate baconul şi se adaugă în cratiţă carnea de viţel care se prăjeşte timp de 5-10 minute.

In aceeaşi cratiţă se  călesc ceapa şi morcovii, iar la final usturoiul. După aceea se scot legumele şi se pun peste carne, într-un vas acoperit.

Se căleşte făina, se adaugă supa de vită şi se fierbe timp de io minute, se adaugă coniacul şi se mai lasă 2-3 minute. Se adaugă baconul, car­nea, legumele, inclusiv ciupercile, vinul roşu, zahărul brun şi bu­lionul.

Se transferă totul într-o cratiţă cu capac şi se dau la cuptor timp de 2 1/2ore, la foc mediu, până când scade toată zeama, rămânând doar un sos brun, gros.

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.