Boeuf bourguignon
PrinteazaO reteta delicioasa de boeuf bourguignon din: carne de vitel, vin rosu sec, ciuperci intregi, faina, ceapa, morcovi, usturoi, supa, cimbru, zahar brun, bulion, coniac.
- 800g carne viţel
- 150 ml vin roşu sec
- 250g ciuperci întregi sau tăiate în două
- 4 linguri făină
- 2 cepe mari
- 2 morcovi mari
- 6 căţei usturoi
- 1/2 căni supă vită
- 1lingură cimbru
- 1/2 lingură zahăr brun
- 1/2 cană bulion
- câteva picături de coniac
Mod de preparare:
Carnea de viţel se crestează contra fibrei, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă la marinat timp de 1 oră.
Se încinge o cratiţă şi apoi se căleşte timp de 5 minute baconul tăiat fâşii subţiri. Se scoate baconul şi se adaugă în cratiţă carnea de viţel care se prăjeşte timp de 5-10 minute.
In aceeaşi cratiţă se călesc ceapa şi morcovii, iar la final usturoiul. După aceea se scot legumele şi se pun peste carne, într-un vas acoperit.
Se căleşte făina, se adaugă supa de vită şi se fierbe timp de io minute, se adaugă coniacul şi se mai lasă 2-3 minute. Se adaugă baconul, carnea, legumele, inclusiv ciupercile, vinul roşu, zahărul brun şi bulionul.
Se transferă totul într-o cratiţă cu capac şi se dau la cuptor timp de 2 1/2ore, la foc mediu, până când scade toată zeama, rămânând doar un sos brun, gros.
Boeuf bourguignon
Pofta buna!