Boeuf â la mode
PrinteazaO reteta delicioasa de boeuf e la mode din: rasol de vita, rasol de porc, vita, morcov, ceapa, sos brun, cuisoare, chimen, foi de dafin, usturoi, sare si piper.
- 500 g rasol de vita
- 500 g rasol de porc
- 1 kg piept de vita
- 1 kg morcov
- 2 cepe potrivite
- 1 l sos brun
- 1 lingurita cuisoare
- 1 lingurita chimen
- 3-4 foi de dafin
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi carnea şi puneţi-o la fiert într-o oală, în 4 litri apă şi 1 lingură sare. Când aceasta începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma de câte ori este cazul şi fierbeţi la foc mic, acoperit, circa 90 de minute. Puneţi apoi în oală morcovii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi mai mari şi ceapa înţepată cu cuişoarele.
Adăugaţi foile de dafin, chimenul, o lingură piper boabe, căţeii de usturoi întregi, sosul brun şi potriviţi de sare. Acoperiţi oala cu un capac şi lăsaţi să mai fiarbă încă 60 de minute la foc mic.
Scoateţi carnea şi morcovii din oală. Tăiaţi carnea şi morcovii în cubuleţe, apoi puneţi-le în castronele individuale sau într-o formă de chec, repartizându-le în mod egal.
Strecuraţi supa din oală şi puneţi-o în forme, peste carne şi morcovi. După ce se răcesc, puneţi formele la frigider pentru cel puţin 10 ore. Serviţi Boeuf a la mode tăiat în felii de circa 2 cm.
Boeuf â la mode
Pofta buna!