Bogracs
PrinteazaO reteta de bogracs din: ceapa, morcovi, ardei, boia, costita afumata, pulpa de porc, piept de pui, rosii, cartofi, oua, faina, sare, piper, patrunjel si ulei.
- 2 cepe mari
- 3 morcovi
- 4 ardei mai rosii, verzi, galbeni
- boia dulce
- 8 bucati costita afumata
- 1 kg pulpa de porc
- 1/2 kg piept de pui
- 4 rosii mari zemoase
- 1 kg cartofi
- 3 oua
- 6 linguri faina
- sare
- piper
- frunze patrunjel
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, morcovii, ardeii, le speli şi le tai mărunt. Pui uleiul în ceaun să se încingă, apoi pui legumele la călit. Când s-au călit puţin adaugi boiaua şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate mărunt şi pui şi carnea de porc tăiată cubuleţe şi costiţa afumată.
Le laşi să se înăbuşe cam 5 minute, apoi adaugi 2 litri de apă şi laşi să fiarbă pe jumătate carnea. Adaugi carnea de pui tăiată cubuleţe şi laşi să fiarbă bine carnea. Când e aproape fiartă pui cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi. Pregăteşti găluştele din cele 3 ouă, făină şi puţin pătrunjel tăiat fin.
Dai forma, dorită găluştelor si le laşi să fiarbă 7-8 minute în apă sărată. Inainte de a lua ceaunul de pe foc, pui sare, piper şi, la final, frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Serveşti mâncarea caldă cu ardei iute, dacă preferi.
Bogracs
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bogracs
- bogracs la ceaun
- reteta bograci
- reteta bogracs
- bogracs reteta
Foarte buna reteta asta
Este foarte gustoasa mancarea asta