Bol sushi

Printeaza

Bol sushi din: zahar, otet, morcov, sparanghel, orez, ridichi, somon afumat, susan, ulei de susan.

Ingrediente:Bol sushi

  • 25 g zahăr tos
  • 50 ml oţet de vin alb
  • 1 morcov, curăţat
  • 3 fire sparanghel
  • 200 g orez brun basmati fiert la aburi
  • 75 g ridichi albe şi roşii, feliate
  • 2 fileuri de somon afumat, mărunţite
  • 2 linguriţe susan alb şi negru
  • 1 linguriţă ulei de susan

 

Mod de preparare:

Pe foc, într-un vas mic cu 75 ml apă, dizolvă zahărul, oţetul şi o linguriţă sare.

Taie morcovul în bucăţi subţiri precum chibriturile şi aşază-le într-un bol. Toarnă amestecul de oţet şi lasă
deoparte, la marinat, 10 minute, apoi strecoară prin sită.

Intre timp, taie sparanghelul în jumătate pe lungime şi fierbe-l în apă clocotindă cu sare 2 minute dacă este proaspăt. Scurge de lichid şi trece-l rapid subjet de apă rece.

Pentru a servi, porţionează orezul în 2 boluri de servit, aşază deasupra morcovul marinat, amestecul de ridichi, sparanghelul, somonul, seminţele de susan şi stropeşte cu uleiul de susan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.