Bol sushi
PrinteazaBol sushi din: zahar, otet, morcov, sparanghel, orez, ridichi, somon afumat, susan, ulei de susan.
- 25 g zahăr tos
- 50 ml oţet de vin alb
- 1 morcov, curăţat
- 3 fire sparanghel
- 200 g orez brun basmati fiert la aburi
- 75 g ridichi albe şi roşii, feliate
- 2 fileuri de somon afumat, mărunţite
- 2 linguriţe susan alb şi negru
- 1 linguriţă ulei de susan
Mod de preparare:
Pe foc, într-un vas mic cu 75 ml apă, dizolvă zahărul, oţetul şi o linguriţă sare.
Taie morcovul în bucăţi subţiri precum chibriturile şi aşază-le într-un bol. Toarnă amestecul de oţet şi lasă
deoparte, la marinat, 10 minute, apoi strecoară prin sită.
Intre timp, taie sparanghelul în jumătate pe lungime şi fierbe-l în apă clocotindă cu sare 2 minute dacă este proaspăt. Scurge de lichid şi trece-l rapid subjet de apă rece.
Pentru a servi, porţionează orezul în 2 boluri de servit, aşază deasupra morcovul marinat, amestecul de ridichi, sparanghelul, somonul, seminţele de susan şi stropeşte cu uleiul de susan.
Pofta buna!