Boluri cu pui si lipii
PrinteazaBoluri cu pui si lipii din: porumb, ulei de masline, tortilla, friptura de pui, patrunjel, lamaie, ardei, maioneza, ketchup, salata iceberg.
- 1 ştiulete de porumb
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 4 bucăţi tortilla
- 200 g friptură de pui – gata făcută,
- o mănă de pătrunjel proaspăt
- zeama şi coaja rasă de la 1 lamaie, plus zeama de la 1/2
- 4 bucăţi ardei iute, tocat
- 2 linguri maioneză dietetică
- 1 linguriţă ketchup picant
- 1 salată iceberg
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge ştiuletele cu ulei şi prăjeşte-l intr-un vas neaderent pănă cănd se pătrunde şi se rumeneşte bine, apoi taie boabele cu cuţitul.
Incălzeşte tortilla in cuptor, pe rănd, pănă cănd se rumenesc uşor. Răsuceşte ca să modelezi un “bol”.
Sfăşie friptura de pui şi combin-o cu pătrunjelul, zeama de lămăie, ardeiul iute şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Combină maioneza cu ketchup-ul, zeama de lămăie rămasă şi puţină apă ca să obţii o vinegretă. Aşază frunzele de salată in bolul de servit, friptura de pui, porumbul şi stropeşte cu vinegreta.
Boluri cu pui si lipii
Pofta buna!