Bombite de cartofi cu sunca

Printeaza

Bombite de cartofi cu sunca din: faina, lapte, drojdie, oua, sare, cartofi, cascaval, sunca.

Ingrediente:Bombite de cartofi in stil franc

  • 350 g faină
  • 125 g lapte
  • 20 g drojdie
  • 2 gălbenuşuri
  • puţină sare
  • 6 cartofi fierţi şi trecuţi prin sită
  • 300 g caşcaval ras
  • 300 g şuncă tocată

 

Mod de preparare:

Se amestecă faina cu laptele, drojdia înmuiată, gălbenuşurile, sarea şi cartofii. Se frământă foarte bine aluatul şi se întind două foi.

Pe o foaie se pun, în şiruri, la distanţe egale între ele, grămăjoarele de şuncă toeată, se acoperă cu foaia a doua şi se taie cu paharul gogoşele. Se lasă pentru puţin timp ca să crească. Se prăjesc în baie de untdelemn fierbinte, pe ambele părţi.

Se scot cu lingura cu găuri şi se tăvălesc prin caşcaval ras. Se servesc calde

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.