Bombite de cartofi cu sunca
PrinteazaBombite de cartofi cu sunca din: faina, lapte, drojdie, oua, sare, cartofi, cascaval, sunca.
- 350 g faină
- 125 g lapte
- 20 g drojdie
- 2 gălbenuşuri
- puţină sare
- 6 cartofi fierţi şi trecuţi prin sită
- 300 g caşcaval ras
- 300 g şuncă tocată
Mod de preparare:
Se amestecă faina cu laptele, drojdia înmuiată, gălbenuşurile, sarea şi cartofii. Se frământă foarte bine aluatul şi se întind două foi.
Pe o foaie se pun, în şiruri, la distanţe egale între ele, grămăjoarele de şuncă toeată, se acoperă cu foaia a doua şi se taie cu paharul gogoşele. Se lasă pentru puţin timp ca să crească. Se prăjesc în baie de untdelemn fierbinte, pe ambele părţi.
Se scot cu lingura cu găuri şi se tăvălesc prin caşcaval ras. Se servesc calde
Pofta buna!