Bombite din cartofi

Printeaza

Bombite din cartofi din: cartofi, faina, ou, sare, drojdie, cascaval, untdelemn.

Ingrediente:Bombite din cartofi

  • 500 g cartofi fierţi în coajă
  • 50 g făină
  • un ou
  • sare
  • puţină drojdie (20 g) înmuiată
  • 300 g caşcaval ras
  • 500 ml untdelemn

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Din cartofi, faină, ou, sare, drojdie se face un aluat bine frământat. Se întinde o foaie pe masa de aluat şi se taie cu paharul rondele care se prăjesc în untdelemn fierbinte.

Când se scot fierbinţi, se tăvălesc prin caşcaval ras.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.