Bomboane argentiniene
PrinteazaO reteta delicioasa de bomboane argentiniene din: arahide, ulei, zahar pudra, lapte praf, albusuri, galbenus, sare, zahar, faina, praf de copt si ciocolata neagra.
- 150 g arahide prajite, fara sare
- 3 linguri ulei
- 50 g zahar pudra
- 3 linguri lapte praf
pentru coaja:
- 2 albusuri
- 1 galbenus
- un praf de sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura ulei
- 50 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
pentru glazura:
- 200 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Introduci în blender arahidele, le sfărâmi bine, apoi adaugi uleiul şi amesteci până devine o masă cremoasă. Presari zahărul pudră şi amesteci. încorporezi laptele praf şi laşi în frigider pentru 25 de minute. Pregăteşti aluatul din albuşuri, gălbenuş, ulei, zahăr şi praful de sare. Amesteci bine.
Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Consistenţa aluatului trebuie să fie cea a unui aluat de clătite. Dacă mai este nevoie, poţi adăuga lapte. Laşi aluatul să se odihnească timp de 10 minute. Formezi biluţe din amestecul de la congelator şi le treci prin aluatul pregătit, tăvă- lindu-le pe toate părţile.
Aşezi apoi bomboanele într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Coci bomboanele în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 5 minute. Stingi focul şi laşi în cuptor încă 15 minute. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, -cu puţin unt. Treci biluţele prin acest amestec, apoi le laşi la congelator timp de 15 minute.
Bomboane argentiniene
Pofta buna!