Bomboane de casă
PrinteazaBomboane de casă
Ingrediente:
Pentru fursecuri:
- 500 g unt
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 600 g făină
- Vanilină
Crema:
- 500 g smîntînă
- 500 g ciocolată neagră
- esenţă de rom
- stafide înmuiate în rom
Mod de preparare:
Bomboane de casă: Se bat untul, ouăle, vanilină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu un şpriţ în tavă şi se coace.
Separat, se taie bucăţele ciocolata şi se pune la bain-marie împreună cu smîntînă.
Cînd e topită ciocolata, se dă de pe foc şi se lasă la răcit, apoi se bate bine cu un tel şi se adaugă esenţă de rom şi stafide.
Crema se toarnă pe fursecuri cu ajutorul unui poş, apoi acestea se trec prin nucă de cocos sau nucă măcinată.
Pofta buna!