Bomboane de casă

Printeaza

Bomboane de casă

Ingrediente:

Pentru fursecuri:

  • 500 g unt
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 600 g făină
  • Vanilină

Crema:

  • 500 g smîntînă
  • 500 g ciocolată neagră
  • esenţă de rom
  • stafide înmuiate în rom

 

Mod de preparare:

Bomboane de casă: Se bat untul, ouăle, vani­lină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu un şpriţ în tavă şi se coace.

Separat, se taie bucăţele ciocolata şi se pune la bain-marie împreună cu smîntînă.

Cînd e topită ciocolata, se dă de pe foc şi se lasă la răcit, apoi se bate bine cu un tel şi se adaugă esenţă de rom şi stafide.

Crema se toarnă pe fursecuri cu ajutorul unui poş, apoi acestea se trec prin nucă de cocos sau nucă măcinată.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.