Bomboane cu stafide si nuca din: stafide, apa, miez de nuca, coaja de lamaie, nuca de cocos. Ingrediente: 1 cană stafide 1/2 cană apă 2 căni miez de nucă coajă de lămâie 30 g nucă de cocos Mod de preparare: Stafidele se toacă mărunt şi apoi se înmoaie în apă la foc mic, timp […]
Bomboane cu castane
PrinteazaBomboane cu castane din: piure de castane, biscuiti, zahar, cacao, rom, vanilie, gem de caise, drajeuri.
- 200 g piure de castane
- 100-150 g biscuiţi cu vanilie
- 1-2 linguri zahăr pudră
- cacao
- 1 linguriţă aromă de vanilie
- 1 linguriţă aromă de rom
- 1-2 linguri gem de caise
- minidrajeuri colorate
Mod de preparare:
Piureul de castane dezgheţat se sfărâmă într-un bol. Se adaugă biscuiţii măcinaţi, zahărul pudră, 1 lingură cacao, gemul şi aromele şi compoziţia se amestecă.
Se formează biluţe de mărimea nucilor mai mici şi se tăvălesc prin cacao sau minidrajeuri.
Se pun la rece pentru 1 oră, după care se servesc.
Pofta buna!
Bomboane cu visine si nuci din: biscuiti, nuca, rom, zahar, gem, cacao, visine. Ingrediente: 250 g biscuiţi 250 g nuci 100 ml rom 2 linguri cu zahăr pudră 200 g gem de caise 1-2 linguri cu cacao 1 pliculeţ cu zahăr vanilat vişine alcoolizate Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat nuca şi […]
Bomboane de ciocolata cu stafide
Bomboane de ciocolata cu stafide din: cereale, lapte, stafide, curmale, ciocolata, nuca, vanilie, coniac, miere. Ingrediente: 250 g cereale cu fructe 200 ml lapte 100 g stafide 10 curmale deshidratate 100 g ciocolată topită 300 g nucă esenţă de vanilie 50 ml coniac/rom 2 linguri cu miere Mod de preparare: Pune cerealele într-un castronel […]
Bomboane cu gem din: ciocolata, unt, gem. Ingrediente: 240 g ciocolată 20 g unt 30 g gem de căpşuni, de vişine sau cireşe amare Mod de preparare: Topeşte ciocolata la bain-marie până devine lichidă. Adaugă untul şi omogenizează. Lasă cratiţa deoparte şi las-o să se răcească la congelator. După 10 minute topeşte-o din […]
Pofta buna!