Bomboane de ciocolată
PrinteazaO reteta de bomboane de ciocolata din: cereale cu fructe, lapte, stafide, curmale deshidratate, ciocolata, nuca, esenta de vanilie, coniac si miere.
- 250 g cereale cu fructe
- 200 ml lapte
- 100 g stafide
- 10 curmale deshidrate
- 100 g ciocolata topita
- 300 g nuca
- esenta de vanilie
- 500 ml coniac/rom
- 2 linguri cu miere
Mod de preparare:
Pune cerealele într-un castronel şi toarnă laptele. Lasă la înmuiat circa o oră, la temperatura camerei, amestecând din când în când. Pune stafidele într-un bol, toarnă deasupra coniacul/romul şi acoperă cu o farfurioară.
Stoarce cerealele bine în palme şi pune-le într-un vas de blender împreună cu stafidele înmuiate, curmalele, mierea şi ciocolata, esenţă de vanilie după gust şi nucile curăţate atent de coajă.
Amestecă bine şi din compoziţia obţinută modelează sfere mici cât o nucă. Tăvăleşte-le prin fulgi de nucă de cocos, fulgi de migdale ori de fistic.
Bomboane de ciocolată
Pofta buna!