Bomboane de ciocolată

Printeaza

O reteta de bomboane de ciocolata din: cereale cu fructe, lapte, stafide, curmale deshidratate, ciocolata, nuca, esenta de vanilie, coniac si miere.

Ingrediente:Bomboane de ciocolată

  • 250 g cereale cu fructe
  • 200 ml lapte
  • 100 g stafide
  • 10 curmale deshidrate
  • 100 g ciocolata topita
  • 300 g nuca
  • esenta de vanilie
  • 500 ml coniac/rom
  • 2 linguri cu miere

 

Mod de preparare:

Pune cerealele într-un castronel şi toarnă laptele. Lasă la înmuiat circa o oră, la temperatura camerei, amestecând din când în când. Pune stafidele într-un bol, toarnă deasupra coniacul/romul şi acoperă cu o farfurioară.

Stoarce cerealele bine în palme şi pune-le într-un vas de blender împreună cu stafidele înmuiate, curmalele, mierea şi ciocolata, esenţă de vanilie după gust şi nucile curăţate atent de coajă.

Amestecă bine şi din compoziţia obţinută modelează sfere mici cât o nucă. Tăvăleşte-le prin fulgi de nucă de cocos, fulgi de migdale ori de fistic.

Bomboane de ciocolată

Bomboane de ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.