Bomboane în crustă de fistic
PrinteazaO reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale, unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar.
- 300 g biscuiti
- 100 g faina de migdale
- 150 g unt
- 100 ml rom natural
- 30 ml sirop de artar
- un praf sare
- un pliculet cafea instant
- 50 ml frisca naturala lichida
- 300 g fistic fara sare
- zahar
Mod de preparare:
Se pisează biscuiţii şi se pun într-un bol mai mare din plastic. Se adaugă făina de migdale si untul moale. Se pun într-un vas cafeaua instant stinsă în puţină apă, romul, sarea, frişca lichidă si siropul de arţar şi se încorporează toate amestecând uşor cu o lingură de lemn până se obţine o compoziţie potrivit de tare.
Se iau bucăţele mici din compoziţie, se formează biluţe şi se pun pe un platou mare, să nu se lipească între ele. Se macină fisticul şi se amestecă împreună cu zahărul.
Bomboanele se trec apoi prin fistic măcinat şi se asază în bombonieră. Se lasă 2-3 ore înainte de a fi servit.
Bomboane în crustă de fistic
Pofta buna!