Bomboane cu alcool si nuca de cocos

Printeaza

Bomboane cu alcool si nuca de cocos din: biscuiti, nuca, unt, zahar, cacao, rom, visine, nuca de cocos.

Ingrediente:Bomboane_cu_alcool_si_nuca_de_cocos

  • 250 g biscuiţi simpli
  • 100 g nucă măcinată (ori alune nesărate)
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 25 g cacao
  • esenţă de rom
  • vişine din vişinată
  • nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Pune biscuiţii într-o tavă, în cuptorul încins, şi lasă-i câteva minute, până capătă o culoare aurie. Lasă-i să se răcorească, apoi trece-i prin maşina de tocat.

Pune pe foc untul si zahărul şi cacaua cernută (ca să nu se formeze cocoloaşe). Lasă să dea într-un clocot, cât să se dizolve zahărul, într-un vas mai înalt, amestecă biscuiţii şi nuca măcinată, apoi toarnă amestecul de cacao.

Pune esenţă de rom după gust şi amestecă bine,cât să obţii o compoziţie uşor de modelat. Ia cu linguriţa din compoziţie şi pune-o în căuşul palmei. Turteşte-o şi bagă la mijloc o vişină cu alcool, scursă în prealabil într-o sită.

Formează mingiuţe pe care le tăvăleşti prin nucă de cocos. Aşază-le pe un platou şi dă-le la rece înainte de a le servi.

Bomboane cu alcool si nuca de cocos

Bomboane_cu_alcool_si_nuca_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.