Bomboane cu alcool si nuca de cocos
PrinteazaBomboane cu alcool si nuca de cocos din: biscuiti, nuca, unt, zahar, cacao, rom, visine, nuca de cocos.
- 250 g biscuiţi simpli
- 100 g nucă măcinată (ori alune nesărate)
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- 25 g cacao
- esenţă de rom
- vişine din vişinată
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Pune biscuiţii într-o tavă, în cuptorul încins, şi lasă-i câteva minute, până capătă o culoare aurie. Lasă-i să se răcorească, apoi trece-i prin maşina de tocat.
Pune pe foc untul si zahărul şi cacaua cernută (ca să nu se formeze cocoloaşe). Lasă să dea într-un clocot, cât să se dizolve zahărul, într-un vas mai înalt, amestecă biscuiţii şi nuca măcinată, apoi toarnă amestecul de cacao.
Pune esenţă de rom după gust şi amestecă bine,cât să obţii o compoziţie uşor de modelat. Ia cu linguriţa din compoziţie şi pune-o în căuşul palmei. Turteşte-o şi bagă la mijloc o vişină cu alcool, scursă în prealabil într-o sită.
Formează mingiuţe pe care le tăvăleşti prin nucă de cocos. Aşază-le pe un platou şi dă-le la rece înainte de a le servi.
Bomboane cu alcool si nuca de cocos
Pofta buna!