Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere
PrinteazaBomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere din: hrişcă, nuci măcinate, migdale, curmale, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui decojite, cacao, miere, sare, de scorţişoară.
- 300 g hrişcă
- 200 g nuci măcinate
- 150 g migdale fin măcinate
- 10 curmale
- 100 g seminţe de susan
- 100 g seminţe de floarea-soarelui decojite
- 50 g cacao
- 50 g miere
- câte 1 praf de sare şi de scorţişoară fin măcinată
Mod de peparare:
Pui într-un bol boabele de hrişcă, le speli, scurgi apa şi le opăreşti cu un volum de apă de două ori mai mare decât volumul lor. După ce s-a răcit apa, păstrezi bolul în frigider până a doua zi.
Cureţi curmalele de sâmburi şi le hidratezi 2 ore, în apă rece cât să le acopere, eventual amestecată cu esenţă de rom.
Mixezi în blender nucile, migdalele, seminţele de susan, curmalele scurse şi seminţele de floarea-soarelui.
Amesteci compoziţia obţinută cu hrişcă scursă, mierea, scorţişoara şi sarea, până obţii o compoziţie omogenă.
In jumătate din compoziţie, încorporezi praf de cacao. Modelezi bomboane cu diametrul de 3-4 cm şi le aşezi pe un platou, alternând culorile.
Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere
Pofta buna!