Bomboane cu visine si nuci
PrinteazaBomboane cu visine si nuci din: biscuiti, nuca, rom, zahar, gem, cacao, visine.
- 250 g biscuiţi
- 250 g nuci
- 100 ml rom
- 2 linguri cu zahăr pudră
- 200 g gem de caise
- 1-2 linguri cu cacao
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- vişine alcoolizate
Mod de preparare:
Dă prin maşina de tocat nuca şi biscuiţii. Scoate vişinele din vişinată şi lasă-le la scurs.
Intr-un,castron mai adânc, amestecă nucile şi biscuiţii împreună cu rdmul (coniac ori esenţă de rom – două linguriţe), cacaua cernută, zahărui vanilat şi zahărul pudră.
După ce ai amestecat bine ingredientele, toarnă gemul de caise. Pentru a-ţi fi mai uşor să încorporezi gemul, înainte de a-l folosi, ţine borcanul într-un vas cu apă caldă.
Gustă din amestec şi potriveşte aromele după preferinţă, la cu linguriţa din compoziţie şi pune în podul palmei. Aşază în mijloc câte o vişină scursă şi modelează sfere mici.
Tăvăleşte-le prin bombonele de decor, sau fulgi de ciocolată, ori fulgi de nucă de cocos şi lasă-le la rece câteva ore înainte de a le servi.
Pofta buna!