Bomboane cu visine si nuci

Printeaza

Bomboane cu visine si nuci din: biscuiti, nuca, rom, zahar, gem, cacao, visine.

Ingrediente:Bomboane cu visine si nuci

  • 250 g biscuiţi
  • 250 g nuci
  • 100 ml rom
  • 2 linguri cu zahăr pudră
  • 200 g gem de caise
  • 1-2 linguri cu cacao
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • vişine alcoolizate

 

Mod de preparare:

Dă prin maşina de tocat nuca şi biscuiţii. Scoate vişinele din vişinată şi lasă-le la scurs.

Intr-un,castron mai adânc, amestecă nucile şi biscuiţii împreună cu rdmul (coniac ori esenţă de rom – două linguriţe), cacaua cernută, zahărui vanilat şi zahărul pudră.

După ce ai amestecat bine ingredientele, toarnă gemul de caise. Pentru a-ţi fi mai uşor să încorporezi gemul, înainte de a-l folosi, ţine borcanul într-un vas cu apă caldă.

Gustă din amestec şi potriveşte aromele după preferinţă, la cu linguriţa din compoziţie şi pune în podul palmei. Aşază în mijloc câte o vişină scursă şi modelează sfere mici.

Tăvăleşte-le prin bombonele de decor, sau fulgi de ciocolată, ori fulgi de nucă de cocos şi lasă-le la rece câteva ore înainte de a le servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.