Bomboane de ciocolata cu chili

Printeaza

Bomboane de ciocolata cu chili din: apa, zahar, unt, cacao, foaie de napolitană, mărunţită (sau, alternativ, biscuiţi zdrobiţi), lapte praf, chili, nuci, ciocolată neagră.

Ingrediente:Bomboane de ciocolata cu chili

  • 150 ml apă
  • 1 cană de zahăr
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 foaie de napolitană, mărunţită
  • 2 căni lapte praf
  • 1/4 lin­guriţă chili
  • 100 g nuci măcinate
  • ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Foaia de napolitană sau biscuiţii se zdrobesc bine. Se fierbe zahărul până se leagă siropul. In jumătate din cantitatea de napolitană sau biscuiţi se adaugă untul şi se amestecă până se topeşte, apoi se adaugă praful de cacao şi chili.

Se încorporează în amestec, pe rând, laptele praf şi untul. Cu mâna înmuiată în unt se formează biluţe care se tăvălesc prin restul de biscuiţi sau napolitană.

Ciocolata se topeşte şi se toarnă câte o linguriţă pe fiecare bilă de ciocolată. Bilele de ciocolată se decorează cu nuci măcinate şi feliuţe foarte subţiri de ardei iuţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.