Bomboane de ciocolata cu stafide
PrinteazaBomboane de ciocolata cu stafide din: cereale, lapte, stafide, curmale, ciocolata, nuca, vanilie, coniac, miere.
- 250 g cereale cu fructe
- 200 ml lapte
- 100 g stafide
- 10 curmale deshidratate
- 100 g ciocolată topită
- 300 g nucă
- esenţă de vanilie
- 50 ml coniac/rom
- 2 linguri cu miere
Mod de preparare:
Pune cerealele într-un castronel şi toarnă laptele. Lasă la înmuiat circa o oră, la temperatura camerei, amestecând din când în când. Pune stafidele într-un bol, toarnă deasupra coniacul/romul şi acoperă cu o farfurioară.
Stoarce cerealele bine în palme şi pune-le într-un blender împreună cu stafidele înmuiate, curmalele, mierea şi ciocolata, esenţă de vanilie după gust şi nucile curăţate atent de coajă.
Amestecă bine şi din compoziţia obţinută modelează sfere mici cât o nucă.
Tavăleşte-le prin fulgi de nucă de cocos, fulgi de migdale ori de fistic.
Pofta buna!