Bomboane de gutui cu nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de bomboane cu:gutui, zahar, nuci, alune, lamaie.
- 5 gutui mari
- 500g zahar
- 200g nuci macinate
- 50g alune
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Spălaţi bine gutuile de puful care le acoperă, tăiaţi-le în patru şi înlăturaţi partea lemnoasă şi seminţele. Puneţi-le la fiert în apă, cât să le acopere. Când s-au înmuiat suficient, lăsaţi-le să se răcească şi apoi treceţi-le printr- o sită metalică.
Adăugaţi zahărul şi sucul de lămâie. Amestecaţi până se omogenizează şi puneţi iar pe foc mic. Când zahărul s-a dizolvat şi compoziţia s-a îngroşat suficient, luati vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit.
Formaţi din compoziţia răcită bilute egale ca dimensiune, pe care treceţi-le prin nuca măcinată. Sunt răcoritoare şi vitaminizante. Pentru diversitate, puteţi umple bomboanele cu câte un miez de nucă sau cu alune.
Pofta buna!