Bomboane de gutui cu nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de bomboane cu:gutui, zahar, nuci, alune, lamaie.

Ingrediente:Desert_1

  • 5 gutui mari
  • 500g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 50g alune
  • zeama de la 1 lamaie

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine gutuile de puful care le acoperă, tăiaţi-le în patru şi înlăturaţi partea lemnoasă şi se­minţele. Puneţi-le la fiert în apă, cât să le acopere. Când s-au înmuiat suficient, lăsaţi-le să se răcească şi apoi treceţi-le printr- o sită metalică.

Adăugaţi zahărul şi sucul de lămâie. Amestecaţi până se omogenizează şi puneţi iar pe foc mic. Când zahărul s-a dizolvat şi compoziţia s-a îngroşat suficient, luati vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit.

Formaţi din compoziţia răcită bilute egale ca dimensiune, pe care treceţi-le prin nuca măcinată. Sunt răcoritoare şi vitaminizante. Pentru diversitate, puteţi umple bomboanele cu câte un miez de nucă sau cu alune.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.